Pray For Boston

Har ni förresten hört vad som hänt i Boston, i USA?
 
Tvillingbomberna i Boston dödade tre.
Två bomber exploderade vid mållinjen på Boston Marathon och över 140 människor skadades.
En av de tre döda ska vara den 8-årige Martin Richards, enligt uppgifter till Boston Globe.
– Det är overkligt, det är tragiskt och det är oförståeligt, säger Anna Pressley, kommunalråd i pojkens hemstad till Boston Globe.

Polisen har bekräftat att 144 personer har skadats och tre personer har dött i explosionerna vid Boston maraton. En av de döda är enligt uppgifter till Boston Globe är den 8-årige pojken Martin Richards från Dorchester, söder om Boston.
Han stod vid mållinjen och väntade på sin pappa, William ”Bill” Richards, som ska ha deltagit i loppet, enligt Boston.com på twitter. Åttaåringens mor Denise Richard och en syster ska ha skadats allvarligt och vårdas nu på sjukhus, skriver Boston Globe. Paret Richards tredje dotter uppges ha klarat sig utan skador.
Under natten samlades invånarna i Dorchester på en restaurang för att hedra minnet av den döde Martin Richards.
”Enormt kraftiga smällar”
Klockan var strax före tre på eftermiddagen lokal tid när bomberna detonerade vid Copley Square i centrala Boston – samtidigt som de 25 000 deltagarna i stadens anrika maratonlopp i en strid ström passerade mållinjen. Explosionerna inträffade 100 meter ifrån varandra med några sekunders mellanrum.
– Det var inga flammor, bara vit rök. Jag tror att det var en bomb, det kom direkt från trottoaren, säger ett vittne till NBC News.
– Det var enormt kraftiga smällar, säger ett vittne till CNN.
Åskådare och löpare flydde till intilliggande byggnader för att få skydd. Flera av de skadade uppges vara åskådare som fördes blodiga till ett närliggande sjukvårdstält.
"Flera amputationer"
Enligt CBS Boston saknade flera av de skadade kroppsdelar. Under natten rapporterade CNN att sjukvårdspersonal tvingats dra ut stålkulor ur offrens kroppar, vilket kan tyda på att bomberna varit preparerade med splitter för att orsaka maximala skador.
Aftonbladets USA-korrespondent Per Bjurman befinner sig på plats utanför Massachusetts Hospital i Boston där många av offren vårdas. Under de tidiga morgontimmarna, svensk tid, höll en läkare från sjukhuset en presskonferens.
– Han såg direkt tagen ut. Han hade upplevt en typ av skador som läkare i en vanlig stad inte ser till vardags och hade fått göra flera amputationer, säger Per Bjurman.
– Vi har träffat några få vittnen, vanliga människor som har kommit hit. De är chockade och kunde inte föreställa sig att något sådant kunde hända.
68 svenska löpare
Boston Marathon är ett av de största loppen i USA och lockar tusentals löpare. De flesta av de 25 000 deltagarna hade vid tiden för explosionerna avslutat maratonloppet. Årets lopp, som var den 117:e upplagan, tillägnades minnet av de 26 personer som dödades i skolmassakern i Newtown, Connecticut i fjol.
68 svenska löpare var registrerade till loppet. Vid 22-tiden svensk tid hade 16 av dem ännu inte gått i mål.
På UD:s pressjour uppmanar man alla svenskar i området att höra av sig till sina anhöriga.
– Vår ambassad och vår konsul på plats håller på att undersöka situationen, men vi har inte fått in några uppgifter om att det skulle vara svenskar skadade, det är en prioriterad fråga att undersöka det, säger Camilla Åkesson Lindblom på UD:s pressjour till Aftonbladet.
(Taget från Aftonbladet)

Jag tycker verkligen att sånna här saker är riktigt hemska!
 
 
Detta är en bild från Boston! 
 
XOXO Ronja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback